23948sdkhjf

Softlogs satsar på Sverige 

Med fokus på den ekonomiska delen av logistikkedjan vill Softlogs erövra Sverige.

Norska Softlogs, eller Software and logistic solutions Nordic, som man egentligen heter, började utveckla sin tjänst för att digitalisera processen kring kontroll av fraktfakturor. Deras tanke vara att göra den stora vinsten på att finna fel på transportfakturor och till en början blev det såMen så småningom visade det sig att bolagets administrationssystem skulle kunna göra så mycket mer. 

Den molnbaserade tjänsten låter kunderna följa upp och upptäcka svagheter i den interna processen, i allt från avtalsutformning till uppföljning av de som bokar godset. Men det innehåller även andra delar, som till exempel automatisering av tullrutiner, i samarbete med gränsspeditören NTS 

I takt med att Softlogs har utökat sin funktionalitet har också de potentiella kunderna utökats, inte bara genom att man nu gör en satsning på den svenska marknaden. 

– I utgångsläget var varuägarna vår primära kundgrupp, men under utvecklingen av lösningar med fokus på enklare hantering av fraktavtal, såg vi att dessa skulle förenkla arbetet även för 3PL/4PL-företag, säger Jon-Arild Ludvigsen, en av grundarna, i ett pressmeddelande. 

Satsingen  tredjepartslogistiken har gett Softlogs flera stora kunder, som Aditro logistics, Bonver logistics, Boomerang och Medical logpoint. Nu hoppas man på att växa mer i Sverige, där man än så länge är ett ungt företag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094