23948sdkhjf

Bring börjar köra med lastcyklar

Med hållbarhet i sikte börjar Bring leverera med cargocyklar i Stockholm i sommar. Snart följer man efter i övriga storstäder.

Som en del av Brings hållbarhetsmål att år 2025 använda sig helt av förnybar energi i både byggnader och fordon, kommer Bring använda sig av cargocyklar och elbilar för att leverera den sista delen i leveranskedjan, för lätta hemleveranser i cityområdena Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö. Stockholm startar redan i sommar, övriga städer implementeras under året.  

Bring ser flera fördelar med elbilar och cargocyklar. Cykelleveranserna är helt utsläppsfria, undviker trafiken i större mån än med tidigare transportsätt och fordonen kommer kunna parkera närmare mottagarens hem än vad som hade varit möjligt med en större bil. 

– Den snabbt ökande e-handeln kräver smarta lösningar för att inte öka miljöbelastningen, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan gällande fler utsläppsfria och smidigare leveransalternativ från våra kunder till slutkonsument, säger Bring Express vd Thomas Tscherning. 

Brings lastcyklar har en kapacitet att lasta upp till 300 kilo eller tre kubikmeter per last och elbilarna har en kapacitet på 705 kilo eller 4,2 kubikmeter. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094