23948sdkhjf

Internationell elvägskonferens i Arlanda

För andra året arrangeras elvägskonferensen i Sverige.

System med elvägar är ett relativt nytt koncept och många projekt har startat under de senaste åren. För att lära av varandra och skapa nya samarbeten arrangerade Forsknings- och Innovationsplattformen för elvägar en första elvägskonferens för ett år sedan. I Stockholm pågår just nu konferens nummer två, med 110 deltagare från flera olika länder. 

Förra årets konferens visade upp den nybyggda vägsträckan i Sandviken med laddning via luftledningar, ett av de första demonstrationsprojekten för elvägar. Årets elvägskonferens är förlagd till Arlanda city för att kunna visa upp den närbelägna elvägen med konduktiv teknik som överförs via skena i vägbanan.  

– Konferensen är en fantastisk arena för att stimulera till nya samarbeten och sprida kunskap om elvägar som en hållbar lösning för transporter, säger Arne Nåbo, forskningschef på VTI och ställföreträdande projektledare för Forsknings- och innovationsplattformen för elvägar, i ett pressmeddelande. 

Tema för 2018 års elvägskonferens är organisation och affärsmodeller runt elvägssystem. Målet är att diskutera hur man kan  från vision till verklighet i elvägsprojektenKonferensen avslutas med en demonstration av den sträcka för elväg som invigdes i april i år av projektet E-road Arlanda. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126