23948sdkhjf

Fristads Kansas tar över logistikflödet i egen regi

Yrkesklädesjätte bygger nytt logistikcenter och huvudkontor i Viared utanför Borås.

Yrkesklädesföretaget Fristad Kansas group, där varumärken som Fristads, Kansas, B&C, Wenaas, Bragard, Martinson och Hejco ingår, satsar på helt nytt logistikcenter i Sverige.

Bygget som innebär att koncernen tar över stora delar av logistikflödet, som tidigare outsourcats, i egen regi och flyttar lagerlogistik och kontor, liksom koncernens huvudkontor, till en nybyggd anläggning om cirka 18 000 kvadratmeter till Viared utanför Borås.

– I dag sker över 40 procent av vår försäljning elektroniskt och allt oftare via digitala plattformar. Det är en andel som vi förväntar oss kommer att öka betydligt framöver. Vi ser samtidigt en tilltagande trend bland många företag att insourca logistik som en kritisk del av verksamheten. Genom förändringen tar vi kontrollen över våra egna logistikflöden och ökar samtidigt automationen i leveransen, för att kunna tillhandahålla den mest effektiva servicen för våra kunder, säger Anders Davidsson, koncernchef för Fristads Kansas group, i en kommentar.

Fristad Kansas group påbörjar bygget i juni 2018 och de nya lokalerna tas i bruk under sommaren 2019. Arbetsklädesjätten bedriver verksamhet i mer än 20 länder och har två egna produktionsanläggningar. Fristads Kansas group omsätter cirka 400 miljoner euro och har cirka 1 600 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125