23948sdkhjf

Logicenters köper logistikanläggning i Arlandastad 

Skanska säljer anläggningen som ska stå klar under 2019. 

Skanska har sålt logistikanläggningen som ska uppföras i Arlandastad i Sigtuna kommun, för cirka 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters och tillträde kommer att ske under andra kvartalet 2019. 

Logistikanläggningen kommer att omfatta 24 600 kvadratmeter och hyreskontrakt har redan skrivits med Aditro logistics, som flyttar in när fastigheten är färdigställd. Projektet startar omgående. 

– Arlanda är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket är anledningen till vårt markinnehav där. Vi ser väldigt positivt på försäljningen till Logicenters och att vi nu startar utvecklingen och byggnationen på en av våra tre byggrätter i området, säger Henrik Ahnström, ansvarig för marknad och logistik på Skanska Fastigheter, i ett pressmeddelande. 

Arlandastad är ett väletablerat företagsområde i ett strategiskt läge. Området har med sin närhet till både Stockholm stad och Arlanda flygplats blivit en viktig knutpunkt och växer som logistiknav. Den nya anläggningen kommer att vara belägen med bra skyltläge i direkt anslutning till E4. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093