23948sdkhjf

Norska ägare tar över Nextjet

Norska Olsen gruppen startar ett svenskt bolag köpa Nextjets flygverksamhet ur konkursboet.

Nextjets och Nextjet Sveriges konkursbon har ingått avtal om försäljning av flygverksamheten till ett svenskt bolag som ägs av den norska Olsen gruppen. Olsen gruppen planerar att återuppta verksamheten 11 juni. Under en inledande period kommer flygtrafiken Mariehamn-Stockholm att vara prioriterad och hanteras genom underleverantörer. Därefter kommer vissa andra av Nextjets linjer att återupptas.

– Vi är glada att vi hittat en köpare till verksamheten och att trafiken Mariehamn-Stockholm kan återupptas inom kort, säger Nextjets konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson på Advokatfirman Lindahl, i ett pressmeddelande.

Olsen gruppen uppger att det nya bolaget heter Air Leap och kommer att ha sitt säte i Stockholm. Leap väntar nu på licens från Transportstyrelsen.

Trafiken mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda kommer att erbjuda 22 flygningar per vecka. Trafiken är upphandlad av Ålands Landskapsregering och Air Leap har fått förtroende att trafikera linjen till den sista februari 2020. Flygplanstypen som på sikt kommer att användas är en Saab 340 med 33 platser. Från starten kommer dock linjen att trafikeras med en ATR42.

Leap planerar sedan för fler flyglinjer. Under augusti månad kommer man att börja trafikera linjen mellan Karlstad och Stockholm Arlanda och under juli månad mellan finska Jakobstad/Karleby och Stockholm Arlanda.

Under vecka 27, då Almedalsveckan pågår i Visby på Gotland, kommer Air Leap att trafikera Visby från Stockholm Arlanda. Linjen Visby – Stockholm Arlanda kommer att trafikeras under totalt 8 dagar med start den 1 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078