23948sdkhjf

Nowaste tar över Intigenas hela lagerhantering

Nu får Helsingborgsborgsbolaget ansvar för både färdiga varor, semifärdig vara och råvara för Intigenas produktion av trosskydd.

Intigena Nordic, med huvudkontor och produktion i Mörarp strax utanför Helsingborg, har beslutat att överlåta lagerhanteringen för färdigvara, semifärdig vara och råvara till det Helsingborgsbaserade logistikföretaget Nowaste logistics. Intigena som är verksamma inom hygienbranschen producerar trosskydd och produktionen sker främst  för andra företags egna märkesvaror. Cirka 90 procent går som export till ett antal större butikskedjor i Europa, men även till USA och Asien.

Produktionen ställer stora krav på att såväl terminalen som luften hålls ren och att lagerhållaren övervakar temperatur och luftfuktighet noga. Intigena är på väg att öka produktionskapaciteten, vilket gjorde att man sökte en ny lösning för lager.

– Mycket intressant uppdrag och hantering. Dels för att vi kommer in på ett område inom hygien som i sig ställer stora krav på hur vi utför uppdraget men även sett till vilka aktörer som i sin tur ställer höga krav på Intigena, säger Christian Hallberg, vice vd på Nowaste logistics, i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan en tid tillbaka varit trångbodda här i Mörarp och har begränsade möjligheter att bygga ut, samtidigt som vi behöver öka kapaciteten med fler produktionslinor, säger Mikael Ewaldh, vd för Intigena Nordic

Efter en tids testkörningar är hantering, ompackning och mixning igång på ett av Nowastes lager i Helsingborg. Just mixningen utgör en stor del av uppdraget i vilket Nowaste skall mixa olika artiklar till en färdig detaljistförpackning.

– Ja, just mixningen är ett väldigt viktigt moment. Intigenas kunder är mycket noggranna med att alla de olika mixningarna sker på rätt vis så de sedan på ett enkelt sätt kan nyttja B-packen som display i butik. Totalt är det närmare 12 miljoner förpackningar som ska mixas per år så vi har gjort en del investeringar för att effektivisera mixningsmomentet och förslutningen av förpackningen, säger Christian Hallberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081