23948sdkhjf

Dachser går bra i Norden

Koncernen gjorde 41 miljoner kronor i vinst före skatt.

Med en omsättning på 1,40 miljarder och ett resultat före skatt på 41 miljoner kronor fortsätter Dachser Nordic-koncernen att gå bra. Antalet anställda har ökat med 1,8 procent, medan antalet försändelser ökat med 0,1 procent.

– Vi är glada att kunna presentera en totalt sett tillfredsställande redovisning och vi är också mycket stolta över att vi fortsätter att uppleva framgångar både vad gäller omsättning och aktivitetsnivå. Det här är en svag uppgång jämfört med förra året, men det beror på en förändrad sändningsprofil, säger René Sidor, managing director för Dachser Nordic, i ett pressmeddelande.

Alla de tre skandinaviska länderna har bidragit positivt till utvecklingen och tillväxten drivs av både ökade transaktioner med befintliga kunder och nya kunder.

– Vi ska göra Dachser till den föredragna samarbetspartnern i Norden – detta inom vår kärnprodukt, som är distribution av styckegods i Europa – men vi ska också tillsammans göra Dachser Nordic till den föredragna arbetsplatsen, så att vi kan behålla och locka till oss de kollegor som behövs för att ta oss till nästa nivå”, fastslår René.

Totalt omsatte Dachser, som har huvudkontor i Kempten i Tyskland, 6 miljarder euro under 2017 och hanterade totalt 81,7 miljoner försändelser med en total vikt på 39,8 miljoner ton. Globalt har koncernen 29 100 anställda på 396 filialer runt om i världen och är representerade med egna landsorganisationer i 44 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101