23948sdkhjf

Freja visar goda resultat

Det är en nöjd koncernledning som presenterar Frejas siffror för 2017. Men Sverige förväntas ge bättre resultat.

Frejakoncernen fortsätter sin positiva resultatutveckling från 2016. Med en total omsättning på 342 miljoner euro för 2017 når man upp till ett resultat före skatt på nära åtta miljoner euro, att jämföra med 6,2 miljoner euro för 2016.

Utvecklingen hos dotterföretagen i Norge och Finland har varit mycket positiv, enligt bolaget, medan Sverige inte lever upp till förväntningarna. Den negativa trenden ledde fram till besluten att rekrytera både ny vd och ny HR-chef under året, man har även stärkt Sjö och flyg med nya resurser och trimmat sin säljorganisation.

Under året fortsatte Freja sina investeringar i ny teknologi, med fokus på en it-plattform. Där medverkar man i ett forskningsprojekt om utbyte av data med kunder och leverantörer, något som i slutändan kan lyfta den danska transportbranschen. Ännu en stor investering under 2017 var köpet av Transcargo.

– Ett förnuftigt årsresultat för 2017, men vi är både beredda och har ambitionerna att visa att vi kan göra det ännu bättre. Försäljning och hyra tillbaka av fastigheten i Tumba har säkrat oss ett rekordresultat för 2017. Under kommande år är det integrationen av Transcargos verksamhet i danska Padborg och vår nya position på den polska marknaden som kommer att ha störst fokus och kommer säkra såväl tillväxt i omsättning som i resultat. Vi har plattformen och är klara till att skörda frukten av de senaste årens massiva investeringar. Skulle det finnas ytterligare konsolideringsmöjligheter så är vi redo att ta en titt på det, säger Jörgen Hansen, ägare och vd för Frejakoncernen, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093