23948sdkhjf

DHL utökar sina leveranser med cykel

Efter ett lyckat halvår med cykelfrakt i Stockholm är DHL Express nu redo att leverera med fyrhjuliga fraktcyklar i Malmö.

DHL kör redan med Cubicycle på kontinenten och nu är den alltså här, då DHL Express i förra veckan satte två stycken i trafik i Malmö. De två cyklarna kommer att ha sina rutter i Malmö innerstad och utgår från terminalen i Bulltofta, som ligger mellan tio och femton minuters cykelväg från Malmö city. De kommer framför allt att köra där framkomligheten ibland kan vara besvärlig för kurirbilar.

Satsningen på de fyrhjuliga cyklarna kommer ett drygt halvår efter att DHL Express började köra med fyra cyklar i Stockholms innerstad, ett försök som blivit mycket uppskattat, både på företaget och från allmänheten.

– Vi har fått en otrolig respons där människor kommer fram och pratar och till och med frågar om arbete direkt hos våra kurirer, säger Ted Söderholm, vd på DHL Express i Sverige, till Transportnet.

I Stockholm kör man med tvåhjuliga cyklar och där har de visat sin effektivitet när de i genomsnitt hinner med 75 till 80 stopp om dagen jämfört med kurirbilarnas 50 stopp. Ofta har de redan hunnit med flera stopp innan kurirbilarna tagit sig ur bilköerna på väg in mot stan, från terminalen i Västberga.

– Det har varit en stor succé och vi har planer på att köra igång i Göteborg också, men där är det lite mer geografiskt utmanande eftersom Landvetter ligger längre från stan, säger Ted Söderholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125