23948sdkhjf

Rekordomsättning för Reaxcer

Transport- och logistikföretaget Reaxcer gjorde sitt bästa resultat någonsin 2017. Bolaget omsatte drygt 1,3 miljarder kronor och gjorde en vinst på 17,4 miljoner.

– Vår satsning på entreprenadverksamheten, alltså där vi tar ett större ansvar, tillsammans med våra kunder, för hela projekt har visat sig vara rätt satsning. En stor del av omsättningsökningen kommer från affärsområde Entreprenad. En stor efterfrågan generellt härrör såklart också från den högkonjunktur vi befinner oss i, säger Michael Schahine, vd Reaxcer, i ett pressmeddelande.

Dotterbolaget Westan, som erbjuder skogslogistik, har fortsatt att utvecklas positivt och landar i bokslutet bättre än både budget och prognos. Westan har framförallt utvecklats kraftigt i Uppland, Värmland och Mälardalen.

– En stor satsning under 2017 har varit vår terminalverksamhet. Här har vi lagt resurser på att skapa förbättringar och ökad kapacitet. Vi vill främja mer transporter på järnväg och vi vill skapa större utrymme för omlastning och därmed optimera varje transport. Det gynnar både miljön och effektiviteten, vilket känns viktigt för oss, säger Michael Schahine.

Reaxcer består av fler än 230 delägande åkerier och bolagets uppdrag är att skapa jobb till delägarna. Enligt pressmeddelandet ökar antalet delägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094