23948sdkhjf

Castellum erbjuder nästa generations förvaring

Med Beambox erbjuder Castellum en förvaringslösning för konsumenter, med hämtning och lämning vid dörren.

Förra året startade Castellum innovationslabbet Next20 för att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Nu blir pilotprojektet och förvaringslösningen Beambox ett helägt dotterbolag till bolaget. I samband med bolagiseringen och lansering anställer Beambox tre personer.

Beambox är en helt ny förvaringslösning med on demand-service där företaget alltså hämtar vid dörren, fotar, lagrar och lämnar tillbaka kundernas saker när de behöver dem. Under de senaste månaderna har man arbetat för att göra Beambox till en fungerande verksamhet som ett helägt dotterbolag till Castellum.

– Med Beambox kan vi erbjuda en hållbar och konkurrenskraftig förvaringslösning som riktar sig mot konsument. Samtidigt utnyttjar vi överkapacitet i tillfälligt vakanta lokaler och har samma ambition när det gäller transportledet. Det är win-win för alla, inklusive miljön, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

I samband med bolagiseringen anställer Beambox tre personer. Vd blir Eva Sjökvist, som närmast kommer från Great works där hon ansvarat för att utveckla konceptet kring Beambox. Hon har en gedigen bakgrund inom digitala produkter.

Ted Rosén blir ansvarig för försäljning och marknadsföring och har erfarenhet från finansvärlden, snabbrörliga konsumentprodukter och försäljning av digitala produkter. Han kommer senast från digitala startup-företaget Wrapp.

Lars Runius blir operationell chef. Han har mångårig erfarenhet från drift och logistik och kommer senast från Ica där han ansvarade för effektivitet och processutveckling.

Vid lanseringen kommer Beambox erbjudas till kunder i Stockholm, där verksamheten har sin bas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096