23948sdkhjf

Prologis hyr ut till KGA i Örebro

Logistikfastighetsbolaget Prologis har tecknat ett hyresavtal med KGA logistik för en 33000 kvadratmeter stor distributionsanläggning i Örebro.

KGA logistik är en av Sveriges stora dryckesdistributörer och de planerar att flytta sin verksamhet till fastigheten i Örebro under hösten. Under tiden kommer den att renoveras och uppgraderas.

KGA logistik är ett oberoende dotterföretag till Galatea och en del av restauranggrossisten Martin och Servera group. Företagets största kund är Systembolaget. Flytten kommer att innebära att bolaget nästan dubblerar sin lagerkapacitet och att affärsverksamheten med ungefär 60 anställda omlokaliseras till Örebro.

– Vi vill ha möjlighet att expandera på samma plats, vilket Prologis kan erbjuda. Örebros strategiska position är en annan orsak till flytten, säger Roger Törnqvist, vd på KGA logistik, i ett pressmeddelande.

– Vi utvecklar moderna logistikfastigheter, men renoverar också äldre distributionscenter eftersom vi vill erbjuda våra kunder moderna fastigheter med den senaste tekniken. Renoveringar är en integrerad del av vår affärsstrategi och även ett tydligt exempel på vårt långsiktiga fokus, säger Bram Verhoeven, regionchef för Prologis i Benelux och Norden.

Prologis har i dag nästan 500 000 kvadratmeter av logistik- och distributionscenters i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097