23948sdkhjf

DHL i partnerskap med SOS Barnbyar

Företaget DHL har skrivit på ett treårigt partnerskap med den internationella barnrättsorganisationen där de bidrar både finansiellt och genom att utveckla ett mentorskapsprogram för ensamkommande ungdomar.

Som en del i partnerskapet kommer DHL att ingå i SOS Barnbyars professionella mentorprogram där samarbetspartners bidrar med kunskap och stöd till ensamkommande ungdomar som är placerade i nätverksboende i Sverige. Bland annat kommer medarbetare på DHL att kunna engagera sig som volontärer och prata svenska med de ensamkommande ungdomarna, eller exempelvis berätta om olika yrken, arbeta med CV-skrivning och arbetsintervjuträning inför eventuella jobbansökningar.

– Samarbetet med SOS Barnbyar ger våra DHL-medarbetare möjligheten att engagera sig socialt genom att stödja ensamkommande ungdomar att aktivt söka arbete. Dessutom kan relationen mellan våra medarbetare och dessa ungdomar bidra till många värdefulla insikter både på ett professionellt och personligt plan, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige, i ett pressmeddelande.

DHL Sverige är det 27:e landet inom DHL-koncernen som ingår i ett lokalt partnerskap med SOS Barnbyar.

– I vårt globala Goteach-program arbetar vi för att förbättra utbildning- och arbetsmöjligheter för ungdomar, särskilt de från missgynnade socioekonomiska bakgrunder, säger Alex Hislop, DHL supply chain.

Läs mer om: DHL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094