23948sdkhjf

Ramboll köper tysk sjukhuslogistiker

Ramboll har förvärvat MMG, ett tyskt konsultföretag specialiserat på AGV-fordon och logistiksystem för sjukhus.

När det gäller ny teknik inom sjukvården spelar logistik en allt viktigare roll för en effektiv och smidig drift av sjukhus. Det tyska företaget MMG har länge varit specialiserat på sjukhuslogistik, särskilt AGV:er, eller automated guided vehicles. Det är en teknik som med hjälp av automatiserade fordon eller robotar kan transportera material i alla delar av sjukhusmiljön. Tekniken har potentialen att frigöra tid för sjukhusanställda.

– Det är en stor utmaning att förbättra kvaliteten på och åtkomsten till sjukvården, och samtidigt hantera de kostnader som kommer med en växande och allt äldre befolkning. Automatisering av sjukhuslogistik är ett sätt för vårdmiljöer av olika slag att minska kostnader, digitalisera dokumentation och ge möjlighet till mer tid för patientvård. Med uppköpet av MMG får Ramboll experter av världsklass med unika insikter från Österrike, Tyskland och Danmark, säger Michael Gustavsson på Ramboll, i ett pressmeddelande.

Ramboll har tidigare erfarenhet av att utforma nya och renovera befintliga vårdinrättningar – från stora sjukhus till små specialistenheter. Med sitt uppköp av MMG vill Rambolls komma ett steg närmare sin ambition att bli den ledande konsulten inom vårdmiljöer.

– Rambolls omfattande erfarenhet av vårdmiljöer gör dem till den perfekta partnern för oss. Som en del av Ramboll kan vi föra ut vår unika kompetens inom logistik och automatiseringsteknik till en större marknad och bidra till att vinna nya projekt i framtiden, säger Thomas Strecker Leitner, vd för MMG Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078