23948sdkhjf

Unite får förnyat förtroende

Setra förlänger sitt avtal med Unite logistics, till ett värde av 250 miljoner kronor.

Setra group skriver ett nytt avtal med Unite logistics. Avtalet innebär att Unite har fått fortsatt förtroende att transportera virke och bioprodukter från Setras enheter i Mellansverige. Avtalsvärdet uppskattas till 250 miljoner kronor under en treårsperiod. Setra är med sina tio anläggningar i Sverige ett av Sveriges största  träindustriföretag och en ledande aktör i Europa.

– Setra och Unite har under åren utvecklat ett nära samarbete där vi gemensamt arbetar för ständiga förbättringar. Vi ser fram mot en ny period där vi ytterligare kan optimera både det dagliga arbetet och fokusera på miljö och hållbarhetsfrågor, säger Maria Jansson, logistikchef på Setra group, i ett pressmeddelande.

Unite är ett helägt dotterbolag till VSV frakt, och har nischat sig på transporter av träbioprodukter och sågade trävaror. Bolaget har i dag ett femtiotal egna fordon.

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta vårt samarbete med Setra group. Det visar att Setra tror på Unite och vår verksamhet. Vi kan nu fortsätta expandera genom att hitta returflöden och på så vis optimera våra transporter vilket ger en ökad fyllnadsgrad och gynnar hela branschen samt miljön, säger Christer Friberg, verksamhetschef på Unite logistics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094