23948sdkhjf

Posten Norge säljer Bring citymail

Den svenska postaktören får nya, tyska ägare.

Det blir det tyska kapitalbolaget Allegra capital som köper svenska Bring citymail, den näst största aktören på den svenska postmarknaden med en omsättning på två miljarder kronor och 3600 anställda 2017.

Allegra capital är inriktat på europeiska företagsförsäljningar i speciella situationer, och man planerar nu att byta namn på sitt nya bolag till Citymail, en återgång till ordningen innan Posten Norge köpte bolaget 2002.

Bring Citymail distribuerar brev, levererar brevlådepaket och tillhandahåller andra postala tjänster, något man kommer att fortsätta med även efter förvärvet. Verksamheten kommer initialt inte att påverkas av transaktionen, utan man utlovar fullständig kontinuitet för kunder och partners.

De nya ägarna kommer att satsa på lönsamhetsutvecklingen och ser möjligheter i e-handelns snabba utveckling, där Bring citymail har en plattform för last mile-leveranser, speciellt för små paket.

Det kommer dock att bli vissa förändringar kring Bring citymails samarbete med Dagens nyheter och Svenska dagbladet om distributionen av post och tidningar i Stockholmsområdet. Citymail driver fortsatt postverksamheten, men överlåter sin andel av morgontidningsdistributionen till SvD och DN. På så vis återgår man till sitt ursprung.

I ett uttalande klargjorde Thomas Tscherning, vd för Bring Express, hur Bring som helhet påverkas av att genomföra den här försäljningen.

– Brings övriga verksamhet i Sverige påverkas inte av avtalet mellan Allegra capital och Posten Norge. Som en del av Posten Norges nya strategi kommer postverksamheten att vara kärnverksamhet i Norge. Koncernen kommer att fokusera på att stärka och bygga e-handel, express, hemleverans och internationella logistikposition i Norden. Bring är och ska vara en ledande aktör inom e-handel och logistikmarknaden i Norden som erbjuder den bästa kundupplevelsen. Det uppnår vi genom kontinuerliga innovations- och leveranslösningar som uppfyller våra kunders behov vid varje given tillfälle, sade han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094