23948sdkhjf

Castellum bygger i Kungsängen

Bolaget investerar i attraktivt logistikområde utanför Stockholm.

Castellum har startat nybyggnation av en lager- och logistikbyggnad i Brunna i Kungsängen utanför Stockholm. Fastigheten är den första delen i en satsning som möjliggör etablering av mer storskalig logistikverksamhet och stödjer expansionen av Stockholm Väst logistikområde. Investeringen beräknas uppgå till 140 miljoner kronor, inklusive tidigare genomförda markförvärv och påbörjade markarbeten om totalt 41 miljoner kronor.

Brunnas närhet till de två europavägarna E18 och E4 gör området attraktivt och strategiskt väl placerat och här finns sedan tidigare flera etablerade företag inom service, handel samt lager och logistik. För att möta efterfrågan och öka kvaliteten i fastighetsportföljen startar Castellum nyproduktion av den första av flera planerade lager- och logistiklokaler i ett av Stockholms starkaste utvecklingsområden.

Nyproduktionen på Mätarvägen 9 omfattar 8800 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2019.

– Castellum stärker kvaliteten i sin portfölj med en flexibel och modern lager- och logistikbyggnad i ett av Stockholms attraktivaste lägen. Dessutom i ett område där vakansgraden är låg och där vi genomför markarbeten för fortsatt expansion, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

Med en stark efterfrågan bland stora industriaktörer och e-handelsbolag i ryggen, startar Castellum nybyggnationen utan att ha någon färdig kund. Projektet kommer dock att kunna anpassas till framtida önskemål. Fullt uthyrd bedömer Castellum att fastigheten kan generera intäkter kring elva miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069