23948sdkhjf

De ska leverera biobränsle till norden

Svenskt företag ska distribuera bränsle med ny teknologi.

Det svenska, gröna teknologiföretaget, Triboron Internationals inleder ett samarbete med den europeiska biobränsledistributören och producenten Future Fuels.

Avtalet, på tio år, innebär dels importrättigheter om en initial volym av 20 miljoner liter per år från Future Fuels och dels att Future Fuels kommer att integrera Triborons teknologi i sina produkter.

Triborons patenterade teknologi är till för för att minska mekanisk friktion och används i bränslen, oljor och fetter. Utöver en minskning av bränsleförbrukning och avgasutsläpp bidrar teknologin till bakteriekontroll för att bibehålla bränslets kvalitet. Teknologin skyddar också enligt företaget mekaniska komponenter från slitage, rengör injektorer och motverkar rost.

Triboron kommer även att importera produkter från Future Fuels som innehåller Triborons teknologi och marknadsföra dessa lokalt i Sverige och Norge.

– Vår strategi är att sälja nyckelfärdiga lösningar till transportföretag och industrier som vill minimera sitt miljöavtryck, säger Pär Krossling, COO Commercial Operations vid Triboron i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08