23948sdkhjf

IRU kräver öppet Storbritannien

Vill se fortsatt öppna gränser efter Brexit.

Den internationella organisationen International Road Transport Union (IRU) anser att det är av högsta prioritet att när Storbritannien lämnar EU ska det påverka transporterna mellan Storbritannien och kontinenten så litet som möjligt, det skriver sajten worldcargonews.

– Vår sektor behöver juridisk säkerhet och förutsägbarhet. Man får inte glömma att vår industri består till stor del av små till medelstora företag och att en omfattande byråkrati, som kan bli resultatet av Brexit-förhandlingarna skulle ha en negativ effekt på vår industris effektivitet och konkurrenskraft, sa Daniel Kern från IRU vid en offentlig utfrågning i Europarlamentet

IRU släppte nyligen en rapport där de beskrev vikten av en smidig övergång efter Brexit.

Förutom förutsebarheten för företagen är det enligt UK Food Storage & Distribution Federation också av största vikt att transporterna inte sinkas ner eftersom det utgör ett hot med den brittiska matförsörjningen.

– När man räknar in att en timmas försening i en hamn eller vid en terminal kan kosta upp till 15 000 pund, endast för vägtransporterna så utgör varje försening en potentiell katastrof för vår matförsörjning, eller i alla fall en stor kostnad. Och allt det här kommer att röra sig nedåt i kedjan, vilket i slutändan kommer att öka priset på importerad mat, säger Chris Sturman, vd för FSDF i en rapport från organisationen.

Läs mer om: IRU
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16