23948sdkhjf

Best Transport ska börja med futuristiska brevlådor

Apotea blir pilotkund.

Best Transport har inlett ett samarbete med företaget Qlocx som utveckla särskilda paketboxar med digitala lås som öppnas genom en app och ersätter den traditionella brevlådan.

Chauffören får istället en digital engångsnyckel till mottagarens paketbox direkt i sin handdator för att kunna leverera paketet. Best Transport kommer nu att leverera till de cirka 780 testmottagare som i dagsläget finns i Stockholms län. Förhoppningen är att ha 10 000 anslutna mottagare inom två år.

– Inför en bred lansering som beräknas till årsskiftet, är huvudfokus att utöka räckvidden där samarbetet med Best Transport är ett väldigt viktigt steg. Det innebär att vi kan leverera ett värde för fler konsumenter och jag vet av egen erfarenhet att Best Transport är snabba, smidiga och pålitliga, säger Christian Åsheim, vd för Qlocx i ett pressmeddelande.

I det nya samarbetet blir onlineapoteket Apotea pilotkund. Testmottagarna kan nu få sina utan att vara på plats för att ta emot paketet.

– För oss är det viktigt att varorna transporteras hem till konsumenten snabbt och tryggt. Att komplettera leveransen med smarta leveransboxar är ett steg i rätt riktning för utvecklingen av hemleveranser, säger Pär Svärdson, vd på Apotea i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095