23948sdkhjf

Stena Bulk öppnar nytt kontor

Samordnar och omorganiserar samt nyanställer två nya chefer.

Stena Bulk omorganiserar befintlig verksamhet under tre affärsområden: Crude & Fuel, Products & Chemicals samt LNG och har utnämnt två nya Managing Directors. Samtidigt samordnas verksamheten, som tidigare gått under namnet Stena Weco och införlivas nu under namnet Stena Bulk.

Samtidigt öppnar Stena Bulk i dagarna sitt nya kontor i Köpenhamn och lämnar därmed sin bas i Rungsted.

– Det som nu görs är en naturlig övergång från den gamla strukturen till den nya där vi är helägare av vår affär inom produkt- och kemikalietransporter i MR-segmentet. Genom detta och andra justeringar blir det en klarare struktur runt affären och organisationen, vilket kommer leda till ökad effektivitet, kommenterar Erik Hånell, vd och koncernchef Stena Bulk i ett pressmeddelande.

I samband med att omorganisationen trädde i kraft utsågs två nya Managing Directors; Mats Karlsson för Crude & Fuel och Johnny Schmolker för Products & Chemicals.

– Efter mångårig delaktighet i bl a uppbyggnaden av den framgångsrika Sonangol-poolen ser jag fram emot att ta ytterligare ansvar inom detta affärsområde, säger Mats Karlsson, Managing Director, Crude & Fuel i en kommentar.

– Jag har haft en ledande befattning inom Stena Weco sedan starten för 6,5 år sedan och gläds nu åt ha en nyckelroll i samordningen av de två tidigare bolagen till en verksamhet, säger Johnny Schmolker, Managing Director, Products and Chemicals.

Ytterligare förändringar innebär att Johan Jäwert tillträder som Vice President, Commercial Operations och Sofia Eriksson nu får rollen som General Manager, Business Control WW. Sedan tidigare har Björn Stignor ansvaret som Managing Director för bolaget Golden Stena Weco i Singapore och Göran Hermansson som General Manager för affärsområdet LNG.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141