23948sdkhjf

Brunna logistikpark får två nya hyresgäster

Ökad efterfrågan leder till etablering av en fjärde logistikbyggnad.

NCC hyr nu ut 4100 nya kvadratmeter till Engelmanns och Consentino vilket i sin tur leder till etableringen av en ny, fjärde miljöcertifierad logistikbyggnad.

En av de nya hyresgästerna är Cosentino som levererar ytskikt i olika stenmaterial till både hem och offentliga miljöer.

– Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för att området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom i lokalerna, säger Pierre Wernlundh, vd för Cosentino Scandinavia i ett pressmeddelande.

Engelmanns Sweden AB flyttar från trånga lokaler till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.

– Tillsammans med hyresgästerna utvecklar vi lagerlokaler i Brunna utan de begränsningar gamla lokaler har. De har högt i tak, hållfasta golv, rätt pelarindelning och låga energikostnader. På så vis får hyresgästen effektiva flöden i en miljöklassad miljö, säger Andreas Wik, regionchef på NCC Property Development.

De nya gästerna har gjort att en efterfrågan på ny yta ökat och e ny lagerlokal, Lyckobrunnen, nu planeras.

Lyckobrunnen planeras till 11 500 kvadratmeter, med plats för ytterligare en eller flera hyresgäster, på minst 1 200 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.486