23948sdkhjf

De vann Future Transport Award

Tre vann priset under tre mässor.

Det var under mässorna Elmia Future Transport, Elmia Nordic Rail och Elmia Nordic Road i Jönköping som priset Future Transport Award delades ut till Gustav Hemming, Copenhagen Malmö Ports Norra Hamnen, och Jones Karlström.

Future Transport Award delas ut årligen för att lyfta fram goda exempel och föredömen som har tagit fram effektiva, miljöriktiga och ekonomiskt fördelaktiga trafikslagsöverskridande transportlösningar för personresor och godstransporter.

Priset Future Transport Award är ett samarrangemang mellan tidningarna Transport & Logistik iDag, Trafik, Resforum och mässorna Elmia Nordic Rail, Elmia Future Transport och Elmia Nordic Road.

Gustav Hemming, C, Miljö-, skärgårds- och regionsplanelandstingsråd i SLL, vann Future Transport Award i kategorin Public Transport med motiveringen:

”Driven av ideologi och den definitiva uppfattningen att det finns fler alternativ än de existerande för att leverera fungerande kollektivtrafik.Vinnaren har varit en del av att etablera ett helhetstänkande som inkluderar – och expanderar – de marina alternativen som en del av kollektivtrafiken i en växande region.”

Copenhagen Malmö Ports, CMP Norra Hamnen AB, vann Future Transport Award i kategorin Intermodal Goods med motiveringen:

”Vinnaren har tagit begreppet intermodalt, multimodalt – eller som de kallar det själva – Trimodal till sin fulla omfattning. Med en ändamålsenlig anläggning, från början tillverkad av material från, bland annat, ett närliggande utgrävningsarbete, är det lätt att inse att resultatet är en av de bästa ambassadörerna för den intermodala tanken i Sverige.”

Jones Karlström, Trafikkontoret i Stockholms stad vann Future Transport Award i kategorin Road Security med motiveringen:

”Vinnaren har initierat och varit drivkraften bakom det omfattande arbetet som förhoppningsvis blir den svenska standarden för hur så kallade oskyddade trafikanter ska hanteras i samband med vägbygge. Säkert, tillgängligt och trafikvänligt är nyckelorden när det gäller test och klassificering av säkerhetsutrustning.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063