23948sdkhjf

Zalando etablerar storlager nära Stockholm

I Brunna, Upplands Väsby norr om Stockholm håller den globala IT-distributören Ingram Micro och modeplattformen Zalando på att trimma in ett 30 000 kvadratmeter stort logistikcenter.

– Med den nya anläggningen ökar vi vår närvaro och service till nordiska kunder, säger Kenneth Melchior, Nordenchef för Zalando till dagenshande.se.

Han berättar att kunder i Stockholmstrakten ska kunna få sina leveranser samma dag och kunderna i övriga nordiska huvudstäder kommer att kunna få sina paket redan nästa dag.

Den nya anläggningen i Brunna är en del av Zalandos plan för Norden. För att öka kundservicen mot den nordiska marknaden krävs en lokal logistiklösning. Intäktsmålen är också höga. Zalandos mål är att under de kommande åren öka intäkterna i Norden med en miljard euro och detta ska ske genom stark närvaro och genom att göra det superenkelt för nordiska kunder att handla.

Joakim Samuelsson från Ingram Micro berättar att den nya logistikanläggningen blir på 30 000 kvadratmeter och att omkring 500 personer kommer att arbeta där.

Logistiskt ligger Brunna mycket bra till – visserligen är marken nära Stockholm dyrare, men här finns en perfekt infrastruktur för att distribuera. Tillgängligheten till utbildad personal väger också tungt.

Han berättar också att Zalando och Ingram Micro sedan länge har ett djupt partnerskap.

Zalando utvecklade från start ett eget lagersystem som kan hantera avsevärda volymer. Detta har varit grunden för Zalandos snabba expansion, och Ingram Micro är experter på att implementera detta system i nya anläggningar.

Anläggningen i Brunna kommer att tas i drift under slutet på detta år. Under 2018 väntas volymerna och kapaciteten ökas väsentligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375