23948sdkhjf

Postnord växer i Stockholm

Postnord flyttar en del av sin sin pall- och styckegodsverksamhet till nya lokaler i Årsta.

Postnord skriver i ett pressmeddelande att de håller på att växa ur Segeltorpsterminalen söder om Stockholm. För att klara de ökade paketvolymerna flyttar delar av verksamheten till en ny lokal i Årsta med ett strategiskt läge för godshanteringen i Stockholms innerstad och södra Stockholm.

- E-handelns starka tillväxt skapar ökad efterfrågan på effektiva logistiklösningar och för att möta den efterfrågan etablerar vi en ny styckegodsterminal i Årsta. Vi måste hela tiden se över vår kapacitet för att vara i takt med våra kunders behov och önskemål, säger Anders Holm, chef Postnord Sverige i ett pressmeddelande.

PostNord kommer att hyra lokalen på Transportvägen 7 av Castellum. Produktionsytan är närmare 5 000 kvadratmeter och driftstart planeras till våren 2018. Den nya terminalen ska främst hantera pall och styckegods för postnummer som börjar med 10-15 samt natt-leveranser för hela Storstockholm.

E-handeln ökar med omkring 15 procent per år. Samtidigt skickas allt färre fysiska brev och för att möta den förändrade efterfrågan förändrar Postnord sitt sätt att hantera paket och brev.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125