23948sdkhjf

Rolls-Royce utvecklar självkörande båtar med Google

Googles molnteknik ska hjälpa AI att ta sig fram på havet.

Transportnet har tidigare skrivit om hur olika företag utvecklar självkörande båtar. Ett av dessa företag är Rolls-Royce vars marina IT-verksamhet, baserat i Norden, 3 oktober skrev på ett avtal med Google på Google Cloud Summit i Stockholm.

Avtalet låter Rolls-Royce använda sig av Google Clouds maskininlärningsteknik för att vidareutveckla sitt AI-baserade klassificeringssystem för att upptäcka, identifiera och spåra föremål som fartyg kan stöta på till sjöss.

– I framtiden kommer intelligenta medvetenhetssystem hjälpa till att driva en autonom framtid men redan nu kan de gynna sjöfartsföretag genom att göra fartyg och deras besättningar säkrare och mer effektiva. Genom att arbeta med Google Cloud kan vi förbättra dessa system snabbare, och därmed rädda liv, säger Karno Tenovuo, ansvarig för Ship Intelligence-segmentet på Rolls-Royce i ett pressmeddelande.

Tanken är att Rolls-Royce ska använda Google Clouds programvara för att skapa skräddarsydda maskininlärningsmodeller som kan tolka stora och varierande dataset om sjöfartsindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094