23948sdkhjf

Efter konflikten - APM tar in bemanningsföretag

Ingår avtal med Adecco, facket kritiskt.

Efter den omfattande konflikten i Göteborgs hamn och efter att APM Termnals varslat 160 anställda står det nu klart att företaget tar in bemanningsföretaget Adecco för att kunna täcka upp för mer arbetsintensiva perioder.

APM har tidigare varit med i det så kallade Blixtsystemet där fyra hamnar delade på en gemensam arbetspool. Den här arbetspoolen kommer nu att upplösas i slutet av året.

Hamnfyran är dock kritiska till beslutet som de menar var väntat då de anser att APM länge velat ersätta fastanställda med bemanningsanställda

– Vi har haft farhågor i två år att man ska byta ut de fastanställda med otrygga anställningar. Hotet om bemanningsföretag har varit en viktig komponent i APM Terminals personalpolitik under en längre tid, säger Hamnfyrans ordförande Peter Annerbeck till Göteborgs-Posten.

APM Terminals håller inte med om kritiken.

– Det är en helt felaktig tolkning av Hamnarbetarförbundet. Det är viktigt att se den här frågan i ett större perspektiv. Som hamn måste man kunna leverera rätt service till kunden och efter att ha utvärderat det befintliga Blixtsystemet har vi kommit fram till att det inte motsvarar våra kunders krav på flexibilitet, tillförlitlighet och effektivitet. Det är därför vi har tecknat ett avtal med Adecco om extra bemanning, säger vd Henrik Kristensen till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.969