23948sdkhjf

Uppstickare utnyttjar svag dollar

Isländskt uppstickarflyg pressar priset på USA-resor.

Isländska WOW air är en av uppstickarna som nu utnyttjar den svagare dollarkursen och erbjuder förmånliga priser på bolagets destinationer i USA.

Bolagets grundare och vd Skúli Mogensen berättar stolt i ett pressmeddelande att bolaget leder prispressen över Atlanten.

-Vi var det första flygbolaget som pressade priset på flygbiljetter mellan Sverige och Nordamerika till under tusenlappen.

 Idag kostar en dollar 8,58* kronor - i mitten av december förra året låg den på över 10 kronor. Dollarn väntas dessutom försvagas ytterligare under hösten, skriver bolaget.

 Swedbank skrev i en marknadsprognos tidigare i sommar att de beräknar att svenska kronan försvagas till 8,30 på 6 månaders sikt och 8,10 på 12 månader.  Även SEB tror på en fortsatt  försvagning.SEB:s prognos är att dollarn kryper ner mot 8,30 under det fjärde kvartalet i år.

 Företaget erbjuder enkelresor under september-november från Arlanda till sju destinationer i USA från 999 kronor. Priset gäller för flygresor via Keflavik till San Fransisco, Los Angeles, Miami, Pittsburgh, Boston, Philadelphia och Washington. 

 Förra veckan meddelade WOW air att man dessutom inleder en ny storoffensiv och lanserar ytterligare fyra destinationer i USA under 2018: Cleveland, Detroit, Cincinnati och St Louis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125