23948sdkhjf

De skriver åttaårigt avtal med Skånetrafiken

Kontrakt värt 1,3 miljarder för underhåll av Pågatågen.

Som en del i det kontrakt som Arriva nyligen skrev med Skånetrafikens 99 Coradia Nordic regionaltåg, även kallade Pågatågen blev Alstom även kontrakterade som underleverantör till underhållet.

Som en del av avtalet kommer Alstom att använda sina avancerade digitala verktyg, till exempel TrainTracer-lösningen för förebyggande underhåll, för att i realtid samla in relevanta uppgifter om tågen.

Train Tracer ingår i Alstoms digitala underhållslösning HealthHub, som kopplar samman den insamlade informationen med Rule Engine vilket möjliggör automatisering av vissa analyser, som till exempel notifieringar om förväntade reparationer. Underhållet kommer att utföras vid depån i Raus utanför Helsingborg.

– Avtalet bekräftar att Alstom är en högkvalitativ underhållsleverantör med en stark långsiktig närvaro på den svenska marknaden. Detta nya uppdrag innebär att Alstom kommer att underhålla samtliga Coradia Nordic-fordon i Sverige, vilket ger flera synergifördelar. Med våra moderna digitaliseringsverktyg för förebyggande underhåll kommer vi också att förbättra tågflottans tillförlitlighet och prestanda, säger Björn Asplund, vd för Alstom Sweden i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14