23948sdkhjf

Intersport investerar i nytt lager

Sportkedjan automatiserar och flyttar till ny ort.

Det står nu klart att Intersport flyttar sitt nuvarande centrallager och e-handelslager till Nässjö. Samtidigt väljer företaget att går från nuvarande 3PL-lösning till att satsa på en ny automatiserad lagerlösning, så kallad Autostore.

– Intersport har gjort ett strategiskt vägval att ta hem logistiken i egen regi. Vår ambition är att Inetersport-andan ska finnas i alla led i bolaget, inte minst logistiken. Vi väljer samtidigt att investera i en automationsanläggning för att möjliggöra snabba leveranser på kundens villkor där Autostore har visat sig vara rätt för oss utifrån flera perspektiv, säger Pontus Petersson, PMO på Intersport Sverige, i ett pressmeddelande.

Flytten innebär att nuvarande e-handelslager i Taberg samt centrallagret i Landvetter ny flyttar till den 24 400 kvadratmeter stora lageranläggningen som ägs av Catena Fastigheter.

– Nässjö är intressant för oss av flera anledningar. Dels det geografiska läget men även ortens starka kopplingar till järnvägen som möjliggör miljövänliga transporter, vilket ligger helt i vår strategi, säger Pontus Petersson.

Den nya anläggningen beräknas skapa cirka 40 nya jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094