23948sdkhjf

Kalmar bygger nytt i Ljungby

Kalmar, en del av Cargotec, bröt den 24 maj 2017 officiellt marken på sin nya anläggning i Ljungby.

Det nya affärs-, innovations- och teknikcentret i Ljungby kommer att fokusera på att stärka Kalmars expertis inom digital affärsutveckling, forskning och utveckling, prototypproduktion och testning av mobil utrustning samt servicetjänster kopplade till detta.

Det nya centret kommer också att skapa nya jobb och affärsmöjligheter i södra Sverige speciellt inom digitaliseringsområdet.
- Detta är en väldigt viktig dag och som är startpunkten på en ny era för Kalmar, säger Dan Pettersson, Senior Vice President, Mobile Equipment i Kalmar. Denna långsiktiga investering hjälper oss att utnyttja de stora möjligheterna som digitaliseringsområdet erbjuder för att vi ska kunna utveckla vårt erbjudande ytterligare. För att säkerställa att vi har en marknadsledande position även i framtiden samlar vi nu vår omfattande kompetens på en gemensam anläggning och stärker vårt arbetssätt avseende digital affärsutveckling, nollutsläppsmaskiner och automatisering.
Kalmar har tidigare lanserat ett digitalt affärsutvecklingsprogram i samarbete med Centrum för Informationslogistik (CIL) och Linnéuniversitetet i södra Sverige.
- Genom öppen innovation och samskapande tror vi att Kalmar, precis som hela industrin, kommer att få ta del av både nya idéer och nytänkanden som kan hjälpa hela värdekedjan under digitaliseringsresan och öka effektiviteten, säger Antti Kaunonen, President i Kalmar. När den här anläggningen står klar vill vi använda den som vår utställning dit vi tar våra kunder och visar upp de senaste och mest innovativa lösningarna på marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063