23948sdkhjf

Thor Shipping tar över Navilog Transport

Thor Shipping, som levererar transportlösningar via sjö och land från Mälardalen/Stockholm har förvärvat Navilog Transport i Upplands Väsby för att bättre kunna möta framtidens krav och möjligheter inom transporter och logistik.

Tillsammans kommer bolagen att erbjuda effektiva, snabba och miljömedvetna transporter via väg, järnväg och sjö till hela världen, med speciell inriktning på Europa, Asien, Afrika och Mellanöstern.
I samband med flytten och utbyggnaden av Stockholms Hamnar, som väntas färdigställas 2020, kommer in- och utflödet av gods till Stockholm öka avsevärt och ge större möjligheter till effektiva transportlösningar för industrin i hela Mellansverige. Detta kommer att medföra ett ökat behov av kompetens och kapacitet inom komplicerad spedition, vilket nu Thor Shipping rustar för i och med förvärvet av Navilog.
- Vi ser stora möjligheter framöver med utbyggnaden av Stockholms hamnar och tillsammans med den positiva utveckling som även Mälarhamnar har, ser vi en starkt ökad potential de närmaste åren, säger Eric Hjalmarsson, vd i Thor Shipping. Med Navilogs kunnande på landtransporter stärker vi både vår kompetens och kapacitet inom framförallt komplex spedition för att möta denna tillväxt.
Eric Hjalmarsson framhåller att Thor Shippings fokus på industrikunders sjöfrakter från Mälardalen till i första hand Europa kompletteras mycket bra av Navilogs helhetslösningar för landbaserade frakter inrikes såväl till mer utmanande destinationer i Afrika, Asien och Mellanöstern.
- Detta ger oss fantastiska möjligheter att möta de ökade volymerna i framtiden till och från Mälardalen och Stockholm samtidigt som vi nu får ytterligare ett ben att stå på vad gäller att producera kvalificerade transportlösningar till svåra och långväga marknader, säger han.
Tjänsterna kommer att kvarstå och drivas under samma varumärken som tidigare, men bolagen kommer redan nu att erbjuda varandras produkter och tjänster till respektive kundbas. - I och med samgåendet med Thor Shipping får vi en betydligt större tyngd i många avseenden vilket kommer våra kunder till gagn, säger Jan Stripple, vice vd i Navilog Tranport. Vi kommer tillsammans med Thor Shipping att få det utrymme och framför allt de resurser som säkerställer vår förmåga att växa vidare tillsammans med våra kunder.
Navilog har i tillägg till sina tjänster, genom ett dotterbolag, agenturen för en tågoperatör mellan Kina och Europa, vilket kompletterar sjöfrakterna med nya möjligheter till snabba, effektiva och miljömedvetna transporter.
- Det råder i dag en kapacitetsbrist på sjöfrakter mellan Asien och Europa, och att då ha tillgång till snabba, effektiva järnvägslösningar som komplement, är mycket värdefullt för våra kunder och passar dessutom bra in med vår miljöprofil, säger Eric Hjalmarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078