23948sdkhjf

Azkar namnändrar till Dachser

Under cirka fyra år har Dachser integrerat sitt iberiska dotterbolag Azkar Group i sitt europeiska vägnätverk. Vägtransportorganisationerna kommer att bedriva verksamhet under namnen Dachser Spain och Dachser Portugal i framtiden.
Det framgår av pressinformation från Dachser.
Omprofileringen är avslutningen på en fusionsprocess som inleddes i januari 2013, då Dachser förvärvade Azkar. Företagen hade redan samarbetat sedan 2007 och ett år senare köpte Dachser ett innehav på 10 procent i sin dåvarande partner för Spanien.
Efter förvärvet har Dachser integrerat organisationerna i Spanien och Portugal i sitt europeiska samlastningsnätverk. De 70 dagliga import- och exportlinjer som fanns 2013 har idag utökats till 130, medan antalet leveranser från och till Europa växte med 40 procent under samma period.
En omprofilering avslutar integrationen. De nationella dotterbolagen kommer att bedriva verksamhet under namnen Dachser Spain och Dachser Portugal i framtiden.
Fem filialer – i Barcelona, Bilbao, Malaga, Porto och Valencia – har redan infört de blå och gula färgerna och övriga kommer att införa dem till 2020. Av de cirka 2 000 lastbilarna för korta transporter bär drygt 70 procent redan idag varumärket Dachser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066