23948sdkhjf

Stora Enso tillskriver regeringen om hamnkonflikten i Göteborg

Stora Enso har skrivit brev till regeringen och infrastrukturminister Anna Johansson där de uppmanar regeringen att driva på den långvariga och bekymmersamma konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals i Göteborgs hamn.
SVT uppger att det är Stora Ensos vd Karl-Erik Sundström som har undertecknat brevet till regeringen.
Anna Johansson har enligt Göteborgs-Posten överlämnat ärendet till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.
- Vi vet att det här är en prioriterad fråga för regeringen, säger Carl Norell, presskontakt i Stora Enso till SVT. Brevet ska inte ses som en uppmaning utan som ett förtydligande av hur viktig hamnen är för oss på Stora Enso.
Den långvariga konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals har inneburit att Stora Enso har fått styra om betydande godsmängder från Göteborgs hamn till andra alternativa transportsätt och exporthamnar.
I likhet med flera andra större varuägare har situationen medfört förseningar för Stora Ensos kunder och merkostnader till följd av dyrare transporter och hantering.
- Vi hoppas att regeringen tar till sig av brevet och att man använder sig av det som ett argument för att driva på den här processen, säger Carl Norell till SVT.
Enligt Göteborgs-Posten kommer brevet att besvaras av arbetsmarknadsdepartementet ganska så snart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078