23948sdkhjf

61 miljoner plus för Helsingborgs Hamn

Helsingborgs Hamn redovisar ett resultat för 2016 på 61 miljoner kronor. Det visar att hamnen fortsätter leverera tjänster som kunder och varuägare värdesätter.
Som logistiskt nav har Helsingborgs Hamn ett viktigt uppdrag genom att 12 000 arbetstillfällen och 330 företag direkt eller indirekt kan kopplas till hamnens verksamhet.
Under året har flera viktiga steg för fortsatt tillväxt blivit verklighet. Arbetet med container yard planning har fortgått, elförsörjning har uppgraderats, en ny mobilkran har införskaffats liksom en loadplate. En strömboj har sjösatts och mycket arbete har lagts på interna resurser för att ytterligare stärka marknadspositionen. Den enskilt största satsningen handlar om en nyanpassad containerkaj med 13 meters vattendjup. En omfattande investering om 55 miljoner kronor som ökar hamnens flexibilitet och driftsäkerhet.
Helsingborgs Hamn behåller positionen som Sveriges effektivaste containerhamn. Nya arbetssätt, utveckling av medarbetare, förbättrad informationsteknik, investeringar i arbetsmaskiner och utveckling av kajer och terminaler är några av de satsningar som fortsätter skapa hållbarhet och växtkraft i Helsingborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066