23948sdkhjf

HVL Maskin får ny huvudägare

Delvator blir ny huvudägare i HVL Maskin, vilket är första steget i en offensiv strategi för att stärka tillgängligheten till maskinservice för Hitachiägare i Stockholmsområdet. Satsningen sker i nära samarbete med Hüllert Maskin och övriga delägare.
Det är bara två år sedan HVL Maskin skrev avtal med Delvator och blev auktoriserad verkstad för Hitachi. Därmed formades den servicepunkt för ägare av Hitachi, Merlo, Lundberg och Lännen som fungerat sedan dess.
Samarbetet mellan Delvator och HVL Maskin blir nu plattform för den fortsatta satsning som planeras i nära samarbete mellan Delvator, Hüllert Maskin och HVL:s övriga delägare.
- Mot bakgrund av vår starka försäljning av Hitachimaskiner vill vi från Delvators sida stärka vår position i Stockholmsområdet, säger Lotta Lundquist, vd i Delvator. Som huvudägare kan vi skjuta till de resurser som behövs för en offensiv satsning på en stabil servicepunkt för maskinägarna.
Delvators vilja att satsa har sammanfallit med en önskan från tidigare delägaren Lannen Tractors att avveckla ägandet. Den nya ägarkonstellationen innebär nu att Delvator blir huvudägare, med Nils-Gunnar Burge (Hüllert Maskin) samt Ulf Granholm och Henrik Granholm som delägare.
Exakt hur planerna för satsningarna på HVL Maskin ser ut är inte klart i dagsläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079