23948sdkhjf

Bellmans och Uppländska Berg går samman

Bellmans Åkeri och Entreprenad och Uppländska Berg (Modern Sprängteknik i Norden med tillhörande dotterbolag), bildar nytt bolag tillsammans med Verdane Capital VIII som huvudägare.
Det nya bolaget beräknas omsätta cirka 800 miljoner kronor per år med en personalstyrka på drygt 150 anställda. Sammanlagt sysselsätter de båda bolagen cirka 750 personer inklusive underentreprenörer.
Bellmans och Uppländska Berg har redan i dag ett väl fungerande samarbete. I och med att bolagen framöver kommer att tillhöra samma koncern så finns goda möjligheter att ta sig an större och komplexa uppdrag.
Bellmans och Uppländska Berg framhåller att det inte kommer att ske några organisatoriska förändringar inom respektive bolag. Bolagen kommer fortsätta att ledas av befintliga ledningsgrupper precis som tidigare med vd Dick Örn för Bellmans och vd Robin Karlsson för Uppländska.
Den nya koncernen kommer att ägas av befintliga ägare i Bellmans samt Uppländska. Verdane är sedan tidigare majoritetsägare i Uppländska Berg och kommer att vara det även i det nya moderbolaget som går under namnet BMST AB.
Håkan Lind kommer även i fortsättningen att vara aktiv i Bellmans bolagen samt axla rollen som tillförordnad vd i BMST AB.
Ambitionen är att gemensamt bygga upp en ännu större koncern inom anläggningsbranschen både genom organisk tillväxt och via framtida ytterligare förvärv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062