23948sdkhjf

Dachser blir majoritetsägare i irländsk partner

Dachser blir majoritetsägare i sin partner på Irland – Johnston Logistics Ltd. Därmed får Dachser möjlighet att utvidga och stärka sitt logistiknätverk i nordvästra Europa.
- Våra kunder i Irland gynnas av enhetliga tjänster och kvalitetsstandarder, fasta transittider och ett nära sammankopplat nätverk av Dachser-kontor i hela Europa, säger Michael Schilling, COO för Road Logistics inom Dachser. Med Johnston Logistics har vi förvärvat ett väletablerat familjeföretag som vi länge arbetat med och haft förtroende för. Det här förvärvet visar på vårt tydliga engagemang för Europa, oavsett vad som händer med Brexit.
Albert Johnston kommer fortsatt att vara aktieägare och vd i Dachsers nya dotterbolag i Irland.
- Den fantastiska ekonomiska tillväxten i Irland gör landet till en viktig logistikregion, säger Wolfgang Reinel, vd i Dachser European Logistics i norra/centrala Europa. Det här köpet gör att vi kan erbjuda kunderna det fullständiga utbudet av högkvalitativa tjänster som Dachser är känt för.
Familjeägda Johnston Logistics ingick partnerskap med Dachser 2007 och har sedan dess haft tillgång till de internationella marknaderna och dragit fördel av dagliga avgångar till Dachsers vägtransportnätverk i Europa. Dachser organiserar leveranser i Irland från sina kontor i Köln i Tyskland och i Zevenaar i Nederländerna. Det finns också dagliga förbindelser mellan Irland och Storbritannien.
Bröderna Albert och Ivan Johnston grundade Johnston Logistics 1979. Företaget har blivit en av de viktigaste logistikaktörerna i Irland. Johnston Logistics har fokus på den irländska marknaden, men arbetar också mot Storbritannien. Johnston Logistics har tre anläggningar i Irland: Rathcoole nära Dublin samt Cork och Limerick. Logistikleverantören har också närvaro i England genom tre partneranläggningar för farligt gods. Företaget har 150 anställda och dess lager- och verksamhetsanläggningar samt kontorslokaler omfattar nästan 40 000 kvadratmeter. Förutom klassiska tjänster inom styckegods är Johnston Logistics specialiserat på transporter av farligt gods och lagertjänster för kunder i följande branscher: kemi, läkemedel, järnvaror, plast och förpackningar. Omsättningen iJohnston Logistics uppgick 2016 till motsvarande cirka 245 miljoner kronor (24 miljoner euro).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062