23948sdkhjf

Rundabordssamtal i Ystad om europeisk transportkorridor

Ystad Hamn var under onsdagen värd vid ett rundabordssamtal i Ystad om europeisk transportpolitik och hur Ystad kan bli en del av den viktiga europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor.
Det framgår av pressinformation från Ystad Hamn.
Trafiken mellan Ystad och Swinoujscie i Polen ökar kraftigt och med anledning av denna utveckling bjöd Ystad Hamn idag in politiker från Europaparlamentet, Polen, Sverige och Danmark till ett rundabordssamtal om hur trafiken mellan Ystad och Polen kan uppnå högre prioritet i EU och hur den europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor – som i dag slutar i Swinoujscie – kan förlängas till Ystad. Bland deltagarna var europaparlamentariker Olle Ludvigsson (S).
- Det är viktigt att EU:s transportpolitik prioriterar och följer utvecklingen i trafiken runt om i Europa, så vi skapar en stark infrastruktur som möjliggör för EU-länderna att skapa tillväxt och jobb, säger Olle Ludvigsson. Det är positivt att Ystad Hamn har tagit initiativ till detta intressanta rundabordssamtal om transporten mellan Skandinavien och Östeuropa.
Trafiken mellan Ystad och Polen har ökat kraftigt under de senaste åren. Under 2016 nåddes nya rekordvolymer med bland annat 13 procent ökning av antal lastbilar och 16 procent tillväxt av gods. Ystad Hamn anser därför att den europeiska transportkorridoren Baltic-Adriatic Corridor måste förlängas till Ystad och Skandinavien, och att trafiken mellan Ystad och Polen därmed får nödvändig prioritet i det europeiska transportnätet.
- Vi jobbar för att trafiken mellan Ystad och Polen ska få högre prioritet i EU och dagens rundabordssamtal var ett bra steg i rätt riktning, säger Björn Boström, vd i Ystad Hamn. Det skulle betyda mycket för Ystad Hamn och regionens utveckling om Ystad och Skandinavien blir en del av Baltic-Adriatic Corridor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125