23948sdkhjf

Stena Imagination är nu döpt

Den här veckan var det dags för dop av MR-tankern Stena Imagination. Ceremonin ägde rum vid Port Rashid Terminal i Dubai.
Ett hundratal gäster medverkade vid den högtidliga ceremonin och gudmor Lourdes Torgersen uttalade traditionsenliga välgångsönskningar. Alla gästerna fick dessutom tillfälle att med kapten Alexander Vasko i spetsen inspektera fartyget. Från Dubai går Stena Imagination på söndag vidare med en last av diesel till Östafrika.
- Att vi döper Stena Imagination i Dubai är i högsta grad ett strategiskt val, säger Erik Hånell, vd och koncernchef i Stena Bulk, och tillika CEO i Stena Weco. Stena Bulk öppnade nyligen tillsammans med Stena Weco och Golden Stena Weco ett kontor här. Vi befann oss redan tidigare på marknaden i regionen men ville komma ännu närmare våra kunder. Med dopet tar vi tillfället att ytterligare profilera oss och knyta fler kontakter på plats med kunder, samarbetspartners och leverantörer.
Dubai är generellt en viktig samlingsplats för oljeindustrin i mellanöstern. Stenas tankerverksamhet har redan en närvaro i området med kontakter i den närliggande regionen. För Stena Bulk och Stena Weco, som med sin IMOIIMAX-flotta satsar mer och mer på handeln med kemikalier är Dubai en viktig knutpunkt. Här bygger dessutom oljeindustrin fler raffinaderier närmare källorna i regionen.
Stena Weco ägs numera helt av Stena Bulk medan Golden Stena Weco är ett joint venture mellan Stena Weco och (GAR) Golden Agri-Resources. Med den nya etableringen i Dubai har Stena Bulk nu verksamhet i sex länder. Förutom Dubai finns kontor i Houston, Köpenhamn, Singapore och Shanghai medan huvudkontoret finns i Göteborg.
Stena Imagination är byggd på det kinesiska varvet GSI (Guangzhou Shipbuilding International) liksom alla de tretton fartyg av IMOIIMAX-modell, som beställts av Stena Bulk. Fartyget ägs till lika delar av Stena Bulk och det indonesiska Golden Agri Resources (GAR). Stena Imagination opereras av Stena Weco och ingår i bolagets globala logistiska system, som idag omfattar cirka 60 fartyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078