23948sdkhjf

Tidigare Cargolux-direktör på väg till Panalpina

Panalpinas ledningsgrupp föreslår att välja in Dirk Reich som ny styrelseledamot i samband med den schweiziska och globalt verksamma transport- och logistikkoncernens, Panalpina, årsmöte den 3 maj i år. Han kommer att efterträda Roger Schmid, som avböjt omval.
Det framgår av ett pressmeddelande från Panalpina, som för övrigt har Cevian Capital Parters som näst största aktieägare.
Dirk Reich har dubbelt medborgarskap (schweiziskt och tyskt), och var tidigare CEO i Cargolux Airlines International och innan dess ledamot i Kuehne + Nagels ledningsgrupp.
2016 bildade han R+R International Aviation, ett rådgivnings- och konsultbolag inom flygsektorn, logistik och e-handel i Kina.
Peter Ulber, CEO i Panalpina, och tidigare CEO i Kuehne + Nagel, ser positivt på att Dirk Reich är på väg in i Panalpina.
- Vi är glada över att kunna föreslå valet av Dirk Reich till ny styrelseledamot i samband med kommande årsstämma, säger han. Vi bedömer att hans omfattande kunskap inom tredjepartslogistik, e-handel och flygfrakt kan bli en tillgång för Panalpina.
Förutom Roger Schmid, står alla övriga styrelsemedlemmar till förfogande för omval i Panalpina för ytterligare en ettårsperiod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078