23948sdkhjf

Polferries sätter in nytt fartyg mellan Sverige och Polen

Det polska rederiet Polferries har köpt fartyget M/S Cracovia till linjen Ystad – Swinoujscie. Förvärvet av M/S Cracovia är ett resultat av den ökande efterfrågan och det nya fartyget kommer att öka kapaciteten på den svensk-polska färjelinjen rejält.
Det framgår av pressinformation från Ystad Hamn.
Gods- och lastbilstrafiken mellan Ystad och Swinoujscie ökar så kraftigt att rederiet Polferries nu sätter in det nya fartyget M/S Cracovia på linjen, något som kommer att öka kapaciteten markant. Senast rederiet ökade kapaciteten var med M/S Mazovia 2015. På grund av den stora efterfrågan ökar rederiet nu kapaciteten ytterligare med M/S Cracovia som i första hand ersätter det mindre fartyget M/S Baltivia.
- Ystad Hamn ser mycket positivt på att våra polska samarbetspartners åter ökar kapaciteten på Ystad-Swinoujscie, säger Björn Boström, vd i Ystad Hamn. Det visar att rederiet, precis som vi, har en stark tro på linjen. Vi grundar detta på den växande volymen av trafik vi sett under de senaste åren och den efterfrågan vi känner på marknaden.
Ystad Hamn är Sveriges största hamn när det gäller färjetrafik till och från Polen och denna trafik har vuxit kraftigt de senaste åren. Bara under 2016 ökade lastbilstrafiken mellan Ystad och Swinoujscie med 13 procent och godset med hela 16 procent. M/S Cracovia går i dag i Svarta Havet under namnet M/S Drujba men kommer att byta namn när Polferries tar över fartyget den 16 maj. Fartyget byggdes år 2002 i Spanien och har plats för 64 bilar, 124 lastbilar och 650 passagerare. M/S Cracovia förväntas börja gå på linjen Ystad-Swinoujscie i slutet av juni 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096