23948sdkhjf

Eurolink får ny vd

Peter Möller, 48, är ny vd i åkeriet Eurolink med säte i skånska Ljungbyhed. Han tillträdde i början av april och efterträder Roy Hansson som övergår till att arbeta med marknadsfrågor, samt ägarrelaterade och strategiska arbetsuppgifter.
Peter Möller har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom speditions- och logistikbranschen. Han har de senaste 4 åren varit vd i Kurt Nagel Sverige med placering i Malmö. Under åren med Peter Möller som vd i Kurt Nagel Sverige fick bolaget en positiv resultatutveckling.
Tiden före vd-tjänsten hos Kurt Nagel Sverige var Peter Möller under 23 år anställd i DSV Road Sverige där han hade ett antal ledande befattningar.
- Jag ser positivt på att vi har rekryterat Peter Möller till ny vd, säger Roy Hansson. Han har en gedigen branscherfarenhet och har varit verksam inom transporter och logistik under många år.
Eurolink är inriktat på lastbilstransporter, lagringstjänster och logistikuppdrag. Bolaget utför transporter mellan Sverige och Tyskland, Sverige och Norge, samt viss inrikestrafik i Sverige.
Eurolink, som ägs av Roy Hansson och Christer Steingruber, har 160 anställda och ett 100-tal lastbilar. Huvudkontoret finns i skånska Ljungbyhed med platskontor i Travemünde i Tyskland.
De senaste åren har bolaget ökat omsättningen, från 240 miljoner kronor 2014 till en beräknad omsättning för 2017 på cirka 300 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062