23948sdkhjf

Amazon etablerar i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås

Nu är det klart att det världsledande företaget Amazon Web Services har valt att etablera sig i Sverige och i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås.
Företaget är i behov av en trepartslösning och har därför valt Eskilstuna, Katrineholm och Västerås som etableringsorter. Etableringen förväntas ge många nya jobb till regionen och byggnationen kommer att påbörjas under året och ske i flera faser.
- Vi är självklart fantastiskt nöjda med det avtal som slutits med Amazon Web Services, det visar ytterligare en gång vilka möjligheter som Eskilstuna och Eskilstuna Logistikpark erbjuder för såväl industrin som logistikbolag och som bidrar med nya arbetstillfällen, säger David Hofmann, vd i Eskilstuna Logistik och Etablering AB.
Manuel Brändeborn, affärsutvecklare i Eskilstuna Logistik och Etablering, framhåller att detta visar på frukten av ett mycket lyckat samarbete med Business Sweden och Invest Stockholm inom ramen för Stockholm Business Alliance, där ett flerårigt samarbete genererar denna globala affär med Amazon Web Services.
- Det har varit ett intensivt år där många delar av kommunkoncernen har varit delaktiga i processen, runt ett 60-tal personer har jobbat med detta i olika faser, vilket visar på en styrka som Eskilstuna har, säger han.
Även Johan Holmqvist, styrelseordförande i Eskilstuna Logistik och Etablering, ser naturligtvis positivt på att Amazon väljer Eskilstuna för tredjepartslogistik.
- Att ett amerikanskt börsnoterat bolag med ett börsvärde om drygt 3 700 miljarder kronor och med cirka 300 000 anställda globalt väljer att etablera sig i Eskilstuna Logistikpark är så stort att det i dagsläget ej går att överblicka konsekvenserna för Eskilstuna på lång sikt, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11