23948sdkhjf

NCC sjösätter digital plattform för transporter och maskinarbeten

NCC tar nu nästa steg i att förnya branschen för byggmaterial och börjar ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter till Loop Rocks, NCC:s öppna plattform som matchar utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial mellan byggarbetsplatser.
Det framgår av pressinformation från NCC.
Den första lastbilen som blir ansluten till Loop Rocks börjar utföra transporter i Mälardalen i april.
De redan 2 500 registrerade användare runt om i Sverige som använder Loop Rocks för att köpa eller sälja fyllnadsmassor kan från och med nästa vecka även hitta den bästa möjliga transportlösningen för sitt byggmaterial direkt mellan byggarbetsplatserna.
- Vi ser detta som ett naturligt nästa steg för Loop Rocks där vi utmanar spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering, säger Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering i NCC Industry. Genom att ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter möjliggör vi smartare materialtransporter direkt mellan byggarbetsplatser. Det blir både mer kostnadseffektivt och miljövänligt.
Åkarna äger sina bilar själva men får sina uppdrag direkt från Loop Rocks istället för att gå via mellanhänder.
- Hanteringen av andrahandsmaterial är en mångmiljardindustri som fram till idag skötts med onödiga transporter och utsläpp, säger Anders Torell. Med Loop Rocks bidrar vi till en cirkulär ekonomi där andrahandsmaterial transporteras och återanvänds direkt på ett effektivare sätt.
Konceptet att ansluta åkerier virtuellt till Loop Rocks lanseras på Åre Business Forum 29-31 mars. NCC startade Loop Rocks sommaren 2016. Loop Rocks har redan hanterat närmare en miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 600 byggprojekt och cirka 2 500 användare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078