23948sdkhjf

Toyota tar över Vanderlande

Toyota Material Handlings ägare - Toyota Industries Corporation (TICO) - har tecknat avtal om att förvärva Vanderlande – en global marknadsledare inom automation av logistikprocesser för flygplatser och pakethantering och dessutom en ledande leverantör av lagerlösningar.
Det framgår av pressinformation från Toyota Material Handling.
TICO förvärvar Vanderlande av den hittillsvarande ägaren NPM Capital.
Förvärvet är ännu ett steg i TICO:s strategiska ambition att öka sin närvaro inom automatiserad materialhantering. Affären följer på den nyligen aviserade expansionen i Nordamerika med förvärvet av Bastian Solutions LLC och befäster TICO:s globala ledande position för helhetslösningar inom materialhantering.
Grundat 1949 och med huvudkontor i nederländska Veghel har Vanderlande levererat lösningar i fler än 105 länder och har egen lokal närvaro i 30 av dessa. Med basen i innovativa system, intelligent mjukvara och livscykelbaserad service har Vanderlande uppvisat stark tillväxt de senaste åren och är väl positionerat för framtiden med nära relationer till varumärkesstarka kunder.
- Vanderlande kompletterar vårt nuvarande erbjudande med ett komplett utbud av integrerade och automatiserade materialhanteringslösningar, säger Norio Wakabayashi, representant för TICO och dessutom Vanderlandes blivande styrelseordförande. Vi ser också stora möjligheter i bådas omfattande försäljnings- och servicenätverk. Det här förvärvet skapar en ännu starkare global närvaro på snart sagt alla marknader där det finns automatiseringsbehov.
Vanderlandes vd Remo Brunschwiler är glad över den här affären och att få bli en del av en framgångsrik koncern.
- TICO:s finansiella styrka och globala närvaro kommer att hjälpa vårt företag att fullfölja vår strategi för uthållig lönsam tillväxt, säger han.
NPM Capitals vd Bart Coopmans ser naturligtvis också positivt på affären.
- NPM Capital har sedan starten 1988 haft ett långsiktigt perspektiv på sitt engagemang i Vanderlande, säger han. Vi har fortlöpande investerat i organisationen och dess tekniska kapacitet vilket gett Vanderlande dess marknadsledande position. Med Toyota som ägare kommer Vanderlande att kunna ta nästa steg på sin tillväxtkurva.
Förvärvet stöttas och har godkänts av Vanderlandes ledning och fackliga organisationer. Vanderlande kommer att behålla sitt företagsnamn och varumärke och fortsätta sin verksamhet som enskild enhet utifrån nuvarande platser världen över.
Transaktionen förutsätter sedvanliga myndighetsgodkännanden. Ett slutförande av affären förväntas under andra kvartalet i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062