23948sdkhjf

Nystart för rundvirke på järnväg i Kvarntorp

Suget efter skogsråvara är stort. Nu transporterar Sveaskog i Mellansverige timmer till södra Sverige, och därmed väcks terminalen i Kvarntorp till liv igen.
Det skriver Sveaskog i ett pressmeddelande.
- Nu drar vi igång leveranserna från Kvarntorp söder om Kumla, säger Emelie Réfond, logistiker i Sveaskog. Det blir två tåg i månaden.
Det innebär att terminalen, som de senaste åren främst fungerat som lagerplats för bränsleved, väcks ur sin Törnrosasömn.
- Att Sveaskog har en terminal i Kvarntorp är ett strategiskt val, säger Mats Tegmyr, kundansvarig i Sveaskog. Vi har därmed en egen leveransplats i Mellansverige, från vilken vi kan leverera virke av olika slag till kunder som ligger långt från skogarna i Bergslagen. Just nu ser vi en ökande efterfrågan på skogsråvara, både sågtimmer och massaved. Därför är vi aktiva med att hitta logistiklösningar som fungerar även för kunder en bit bort. Att transportera med tåg är ofta ekonomiskt gynnsamt för både oss och våra kunder, och dessutom bra för miljön.
Transporterna omfattar sågtimmer av gran, som levereras till en av Sveaskogs kunder i södra Sverige. Där förädlas det till konstruktionsvirke som exporteras till flera marknader runtom i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093