23948sdkhjf

Green Cargo utökar intermodalt i Göteborg

Green Cargo genomför en långsiktig satsning på intermodala transporter med en lösning som riktar sig till rederiernas stora volymer av containrar med gods som ankommer till Göteborgs hamn. I Göteborg lastas containrarna över till den statsägda godstågoperatörens tåg för att transporteras vidare till Eskilstuna som bolaget använder som en hub.
Det framgår av pressinformation från Green Cargo.
Sedan årsskiftet har lösningen med Eskilstuna som hub varit i drift. Från Göteborgs hamn rullar åtta tåg per vecka till Eskilstuna. I Eskilstuna fördelas godset för vidare transporter, tre till fyra gånger i veckan till Gävle, Stockholm, Södertälje respektive Norrköping. På slutdestinationerna vänder transporterna och går tillbaka till Göteborg via Eskilstunahubben.
I Eskilstuna finns Green Cargos vagnsverkstad som tryggar driftsäkerheten och en vagndepå som gör det möjligt att anpassa kapaciteten efter volymer. Det möjliggör att antalet tomvagnar i omlopp minimeras och kostnaderna kan hållas nere. Kunderna får också tillgång till ett omfattande transportnätverk, vilket gör det möjligt att skräddarsy transporterna.
- Vår hublösning gör att vi kan erbjuda effektiva och punktliga transporter mellan hela Mälardalen och Göteborg, säger Green Cargos försäljnings- och kundservicedirektör Richard Kirchner. Sedan starten har vi levererat med hög kvalitet och punktlighet. Strejken i Göteborgs hamn har inte hindrat oss att utöka vårt intermodala erbjudande. Vi kommer snarare att utöka antalet tåg från april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141