23948sdkhjf

APM Terminals pumpar in en kvarts miljard i Göteborg

APM Terminals investerar ytterligare en kvarts miljard i Göteborg APM Terminals har tecknat ett tillägg till koncessionsavtalet med Göteborgs Hamn som stärker relationen med Sveriges största hamn, med ett åtagande att investera ytterligare en kvarts miljard kronor till 2024. Tillägget innehåller också en ambitiös volymtillväxt.
Det framgår av ett pressmeddelande från APM Terminals.
Det nyligen tecknade tillägget till koncessionsavtalet består av två delar; en marknadsandelsgaranti och ett nytt investeringsprogram på 250 miljoner kronor. Båda delarna gäller fram till 2024. Investeringsprogrammet kommer att fokusera på förbättrad kundservice och produktivitet både på land- och sjösidan.
- APM Terminals är stolta över att samarbeta med Göteborgs Hamn för att stimulera Sveriges ekonomiska tillväxt och öka vår närvaro i den globala handeln, säger Henrik Kristensen, vd i APM Terminals Gothenburg. För att kunna få en långsiktig stabilitet för våra kunder och medarbetare, är det nu väsentligt att vi får en snabb lösning på den aktuella konflikten i containerterminalen.
I oktober 2011 utsågs APM Terminals till vinnare av Skandia Container Terminal Concession, ett avtal till och med 2032. APM Terminals Gothenburg övertog verksamheten i januari 2012, med planer på att investera 780 miljoner kronor i infrastruktur och uppgraderingar av utrustning under 2017. Nya investeringar har inkluderat två nya 24-containerbreda Super Post-Panamax STS kranar, längre och fler järnvägsspår, nya järnvägskranar, nya dieselelektiska grenseltruckar samt omfattande terminaluppgraderingar. Parterna har kommit överens om att den nuvarande krankapaciteten är tillräcklig, varför en tredje kran som ursprungligen planerades, inte behövs längre. Således är detta investeringsåtagande genomfört.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14